12:47

ESKİ GÜNLERDEN BİR GÜLÜŞ : - )


Bu gün ne kadar güzel bir gün değil mi?

Sanki yazdan kalma bir gün gibi. Güneş insanın içini ısıtıyor resmen. Şu an ofisimdeyim ve arkamdan klavyeye vuran bir ışık demeti eşliğinde yazımı yazıyorum. İçim çok ferah bugün hafiflemiş hissediyorum kendimi. Bu gün eskilerden bir foto çok hoşuma gitti bloguma eklemek istedim. Gülmek ne kadar da yakışıyor bu yumurcaklara değil mi? Keşke her zaman gülseler : =)
Bal böcüğüm dün ilk yürüme deneyimlerine başladı biz de tabi gülmekten kendimizi yerlere attık. Resmen sanki yürüyebilecekmiş gibi kendine nasıl bir güveni var anlatamam, sehpaya tutunuyor hatta bazen tek eli ile tutunup ileri doğru gelmeye çalışıyor ama gelme gelme deyince vazgeçip kendini kolluyor. Tabi kollayamadığı zamanlarda oluyor o arada pat kendini yerde buluyor. Kendine güvenini kaybetmemesi için çok dikkat ediyorum ama bazen insanın ellerinden kayıp gidiveriyor. Dün böyle bir düşme deneyimi yaşadık. Allahtan ufak bir hasar ile atlattık ama çok korktum. Minişim de korktu tabiki, kaşı hafif şişti ve kızardı ama neyseki kalıcı bir şey değil yarım saat içinde kaybolup gitti.
Çok harektelendi bu günlerde hiç yerinde durmuyor oturtuyorsun iki saniye içinde tekrar emekleme pozisyonuna geçiyor. Bir de geceleri uyku problemimiz var uyuduktan yarım saat sonra bağıra bağıra uyanıyor ve tekrar uyutmak için bayağı bir çaba sarf etmek gerekiyor. Bunu her gece tekrarlıyor nedenini bir türlü çözemedim saat gece 00:00 olana kadar tam olarak derin uykuya dalmıyor benim yatmadığımı mı anlıyor bilmiyorum? Aslında gürültü de yapmıyorum ama demek ki seziyor. Bebeklerin sezgileri çok kuvvetliymiş ya. Ondandır herhalde. Neyse bu günler de geçer elbet diye umuyorum. Bu da bir dönemdir ve biter ama bizim bir de diş maceramız olacak tembel daha çıkartmadı da : )
Dün mailime gelen bir yazıyı paylaşmak istiyorum sizinle çok duygulandım okurken içim sızladı resmen ya ben olsaydım diye düşündüm işte annelik bu galiba: (
Bir annenin hasta çocuğu için yazdığı bir yazı:
Sadece bu sabah için,
içimden aglamak geldigi halde yüzünü gördügümdegülümseyecegim.
Sadece bu sabah için,
ne giymek istediginin seçimini sanabirakacagim,gülümseyerek ne kadar yakistigini söyleyecegim.
Sadece bu sabah,
çamasirlari yikamaktan vazgeçip seninleparktaoynamayagidecegim.
Bu sabah bulasiklari lavaboda birakip,
bulmacanin nasil çözüldügünü banaögretmeni izleyecegim.
Öglenden sonra telefonun fisini çekip bilgisayarikapatacagim vearka bahçede oturup seninle köpükten balonlar uçuracagim.
Bu ögleden sonra dondurma arabasi için çigliklar attigindasana hiç kizmayacagim ve gelirse bir tane alacagim.
Bu ögleden sonra büyüdügünde ne olacagin hakkinda hiç canimi sikmayacagim yada seni ilgilendiren konularda ikinci bir düsünce üretmeyecegim.Bu ögleden sonra kurabiye pisirirken bana yardim etmene izin verecegim ve çalismayacagim.
Bu ögleden sonra Mc Donald's a gidecegiz ve iki tane çocuk menusu isteyecegiz ki,iki oyuncak alabilesin.
Bu gece seni kollarimda tutacagim ve nasil dogdugunu seni ne kadar çok sevdigimi anlatacagim.
Bu gece küvette sulari siçratmana izin verecegim ve sana hiç kizmayacagim.
Bu gece geç saate kadar oturmana ve balkonda oturupyildizlari saymana izin verecegim.
Bu gece yanina uzanip en sevdigim TV programlarini birkenara birakipparmaklarimi saçlarinda dolastirirken bana en büyük armagani verdigi için Tanriya sükredecegim.
Kayip çocuklarini arayan anne ve babalari düsünecegim. Yatak odalari hastane odalarinda donuk bakislarla, daha fazla içlerinde tutamadiklari çigliklariyla hasta çocuklarini seyreden anne-babalar düsünecegim.
Ve bu gece yanagina iyi geceler öpücügü için biraz daha uzun tutacagim kollarimda.
Tanriya senin için tesekkür edip bize yalnizca bir gün daha vermesi için yakaracagim.....

0 yorum: