17:17

ÇATLAK ŞEKERLİ KURABİYE : )


Dün izin günümdü ve oğluşum da çok usluydu peynirli açma ve ismini kendim uydurduğum çatlak şekerli kurabiye yaptım. Bir kısmını buzluğa attım. Belki bilmeyenler olabilir diye söylemek istediğim bişey var. Açma,kurabiye,kek v.s gibi hamur işlerini eskiden kalan plastik dondurma kapları ve ya başka plastik saklama kaplarının içine koyup dondurucuya atıyorum ve istediğim zaman çıkarıyorum. Dışadıda kendi kendine çözülmeye bırakıyorum, çözüldükten sonra isterseniz açma falan gibi şeyleri biraz da fırında ısıtabilirsiniz,aynen yeni yapmış gibi oluyor. Taptaze... Denemenizi tavsiye ederim. Aniden gelen misafirler için çok iyi oluyor.
Çatlak kurabiyemin tarifi şöyle:
malzemeler:
- 1 yumurta
- yarım paket margarin
- yarım su bardağı sıvı yağ daha az da olabilir.
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1 paket vanilya
Malzemelerin hepsi bu kadar. çok pratik ve çok lezzetli bir kurabiye oluyor. Çok da kısa zaman alıyor. Benim gibi bebekli annelere duyurulur!
Yapılışı da çok basit. Yumurta, toz şeker ve margarini önce iyice yoğurun elinizle. Margarini bıçakla küçük parçalara ayırırsanız yoğurma işlemi daha kolay oluyor. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip, iyice yoğurun. Sert bir hamur olacak. Sert olduğundan toparlanması biraz zor oluyor ama margarin olduğundan yoğurdukça yumuşayıp toparlanıyor. Hamur ne kadar sert olursa o kadar iyi sonuç alırsınız. Hamur yumuşak olursa pişerken kendini salıyor ve istediğiniz görüntüyü alamazsınız. En son olarak elinizde yuvarlayıp şekere batırıyorsunuz ve tepsiye diziyorsunuz .

0 yorum: