20:51

OĞLUŞUN BAYRAMLIKLARI : )


Bayrama az kaldı. Böcüğüme bayramlık aldım. Önceden kendimiz için özenirdik hep şimdi ise hep oğluma almak istiyorum. Ona yeni bişeyler giydirince öyle mutlu oluyorum ki anlatamam. Annelik bu olsa gerek : ))

20:35

BU EL NELER YAPIYOR?



Bir süredir bloguma yazı yazamıyorum. Çok yoğun ve yorucu günler geçiriyorum. Arda diş çıkarıyor, gece uyumuyor,gündüz huysuz, ben de annem de çok yoruluyoruz yani. Bir an önce çıkarsaydı da hem oğluşum rahatlasaydı hem de biz. Bu konuda bana bir önerisi olan var mı? Ne yapabilirim nasıl rahatlatabilirim oğlumu? Küçükte olsa bir fikri olan varsa ne olur paylaşsın. Zor bir durum ve ben artık oğlumun eski neşesine kavuşmasını istiyorum. Hiç birşeyden zevk almıyor, oyuncaklarını bile görmüyor gözü babası kamyon almış kocaman ama onu bile istemiyor. Zor yani çok zor.......

Tombiş tombiş eller yok mu? Bitiriyor beni bu eller nerelere yetmiyor ki!

Girmediği bir tane delik, karıştırmadığı bir tane köşe yok. yerde bir tane çöp bulmaya görsün, hemen o küçücük parmaklar ile parmaklıyor. Ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum ama parmaklıyor işte. Çekmeceleri açıyor karıştırıyor, artık alçak bir yere tutunup kalkabiliyor, bir süre orada oynuyor. Daha hızlı emekliyor. Günler çok çabuk geçiyor. Ne zaman 9 ay geçti bilmiyorum bu gün tam 9 aylık oldu. Dün kalk oğlum kalk deyince "kaak kaaak" diye bişeyler geveledi. Artık çok fazla taklit ediyor. Papağan gibi.... Uzanamadığı şeylere gel gel yapar ya bebekler öyle yapıyor o küçük ellerini. ARDA BÜYÜDÜÜÜÜÜ!

17:29

MEYVELİ YOĞURT


Ben Ardaya asla hazır meyveli yoğurtlardan yedirmiyorum. Eminim ki bebişini düşünen hiç bir anne de yedirmiyordur. Marka belirtmeme gerek yok zaten anlayan anlamıştır nelerden bahsettiğimi. Kendi meyveli yoğurdumu kendim yapıyorum. Çok kolay ve çok sağlıklı. Ne gerek var anlamıyorum ki ufacık bedenleri zehirlemeye. Her meyve ile yapılır bu. Ben muz ile yaptım değişik meyvelerle de deniyorum çoğu zaman çok güzel ve lezzetli bir ikindi öğünü oluyor. Muzu iyice ezdim, yoğurtla karıştırdım ve içine biraz tatlı olsun diye 1 tatlı kaşığı da pekmez ekledim. Arda "bayıla bayıla" yedi. Gıda sektöründe bulunmam sebebi ile aslında daha bir çok şeyide yemek ve bebişime yedirmek konusunda da tereddütlü davranıyorum ama ne yazık ki bazı şeylerin alternatifi yok. Mecbur yiyoruz. Keşke herşeyi kendimiz yetiştirmek için imkanımız olsa da kendimiz yetiştirip kendimiz yesek. Sağlıklı bünyelere sahip olsak.....

17:34

OĞLUŞUMUN MACERALARI


Bu gün biraz yorgunum hem işteki aksilikler daha doğrusu birkaç kendini bilmezin neden olduğu moral bozuklukları.... Hem de dün gece böcüğümün saat 2 civarı zar zor yatması beni biraz yordu. Biraz uykusuzum hafta sonu oğluşumun biraz resmini çekmeye fırsatım oldu. Biraz diyorum ama fırsat bulmuşken çok çekmişim. Her yaptığını çekmişim resmen, abartmışım yani ama yakalamışken bütün muzurluklarını belgelemek istedim. Çok yaramaz oldu yaaa bu yumurcak. Şu an da da uyandı aldım kucağıma yazı yazıyoruz beraber klavyeye saldırırıp duruyor zor zapdediyorum. Tek elle yazıp tek elle de onu tutuyorum neyse kısa keseyim resimler herşeyi anlatıyor zaten söze gerek yooook.

17:17

ÇATLAK ŞEKERLİ KURABİYE : )


Dün izin günümdü ve oğluşum da çok usluydu peynirli açma ve ismini kendim uydurduğum çatlak şekerli kurabiye yaptım. Bir kısmını buzluğa attım. Belki bilmeyenler olabilir diye söylemek istediğim bişey var. Açma,kurabiye,kek v.s gibi hamur işlerini eskiden kalan plastik dondurma kapları ve ya başka plastik saklama kaplarının içine koyup dondurucuya atıyorum ve istediğim zaman çıkarıyorum. Dışadıda kendi kendine çözülmeye bırakıyorum, çözüldükten sonra isterseniz açma falan gibi şeyleri biraz da fırında ısıtabilirsiniz,aynen yeni yapmış gibi oluyor. Taptaze... Denemenizi tavsiye ederim. Aniden gelen misafirler için çok iyi oluyor.
Çatlak kurabiyemin tarifi şöyle:
malzemeler:
- 1 yumurta
- yarım paket margarin
- yarım su bardağı sıvı yağ daha az da olabilir.
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1 paket vanilya
Malzemelerin hepsi bu kadar. çok pratik ve çok lezzetli bir kurabiye oluyor. Çok da kısa zaman alıyor. Benim gibi bebekli annelere duyurulur!
Yapılışı da çok basit. Yumurta, toz şeker ve margarini önce iyice yoğurun elinizle. Margarini bıçakla küçük parçalara ayırırsanız yoğurma işlemi daha kolay oluyor. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip, iyice yoğurun. Sert bir hamur olacak. Sert olduğundan toparlanması biraz zor oluyor ama margarin olduğundan yoğurdukça yumuşayıp toparlanıyor. Hamur ne kadar sert olursa o kadar iyi sonuç alırsınız. Hamur yumuşak olursa pişerken kendini salıyor ve istediğiniz görüntüyü alamazsınız. En son olarak elinizde yuvarlayıp şekere batırıyorsunuz ve tepsiye diziyorsunuz .

21:16

NOSTALJİ : )

Bir kaç gündür bilgisayarımdaki arıza nedeni ile bloğuma yazı yazamadım. Bu gün annemdeyim ve abimin bilgisayarından 1-2 eski resim eklemesi ile birlikte biraz yazayım dedim. Eski resimlerden yazın sıcak havalarda çektiklerimden falan eklemek istedim. Bunlar zaten abimin bilgisayarda kayıtlıydı. Hazır buraya gelmişken onları da bloğa ekleyeyim de sonra fırsat bulamayabilirim. Eski hiç resmi yok böcüğümün blogta.
Resimler biraz fazla oldu ama bugün canım çok çok resim eklemek istedi.