20:09

PİZZAAAAAA!




Geçenlerde pizza yaptım, çok özlemişim değişik lezzetler denemeyi ve kendi yaptığımı yemeyi... Büyük zevk oldu benim için. Çok hoşuma gitti. Çok pizza yaptım ama pizzanın hamurunu tutturmak önemli olan. Lezzeti ancak bu şekilde yakalanabilyor. "Artık tamamdır, bunu kafana iyice yaz Hülya" diyebileceğim bir hamur tutturdum. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler

Hamuru için:
- Yarım paket yaş maya ( yani 20-25 gr kadar )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım kg kadar un ( hemurun kıvamına göre ayarladım tabi miktar biraz daha az ya da fazla olabilir )
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- İsteğe göre tuz
Üzeri için:
- Salam
- Sucuk
- Mantar
- Domates ve biber salçası birlikte ( 2 yemek kaşığı kadar )
- Kaşar
- Mantar
- Yeşil biber
- Domates ( toktu ben koymadım ama koyulabilr )
- İstenilen baharatlar
Önce mayayı ılık su ile erittim ve un,tuz,yoğurt bir kaba koyduktan sonra ortasını açıp mayayı da ekledim. Şekeri mayaya eklemiştim, unutmadan onu da söyleyeyim. Hamuru iyice yoğurdum. Yarım saat kadar beklettim. Mayalanma durumuna göre.
Yarım cm falan kalınlıkta olacak şekilde ince olarak tepsiye döşedim hamuru. Üstüne önce sulandırılmış salçayı sürdüm. Kaşar hariç diğer malzemeleri resimlerdeki gibi dizdim. Fırına verdim. Pişmeye yakın da rendelenmiş kaşarı ilave ettim, kaşarın erimesi için tekrar fırına verdim. Sıcak sıcak yedik. Pizza severlere tavsiye ederim. Küçük yumurcakları olanlara da ederim ama nasıl olur bilmem. Ben biraz zorlandım da : )

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.

HülyArda dedi ki...

nihal teşekkür ederim....

Adsız dedi ki...

Merhaba,
4.5 aylık bir oğlum var ve yakında işe başlayacağım. 1 haftam kaldı. Siz de çalışan bir annesiniz, vakit yaklaştıkça üzülüyordum ama bloğunuzda bebeğinizin mutlu resmini görünce içime su serpildi. Pizzayı en kısa zamanda deneyeceğim, lezzetli görünüyor. Belki biliyorsunuzdur ama pizza hamuru yerine fırından ekmek hamuru satın alıp yağ ile yoğurarak da pizza hamuru yapabilirsiniz.

HülyArda dedi ki...

merhaba ceylan,
ilk zamanlar biraz zorluk oluyor ama sonra alışıyor. anneanneye bırakmak tabi benim için çok büyük avantaj. sana da kolaylıklar dilerim. inşallah hayırlı olur.
pizzayı ekmek hamuru ile de denedim ama kendim yapmayı tercih ediyorum. hem temiz oluyor hem de yakında fırın yok.
sevgiler : )

Adsız dedi ki...

hülyacım bebişinin dişi hayırlı olsun artık diğerleride çok çabuk çıkarlar benim dört yaşında bir oğlum var benimde bütün günüm onunla oynamakla geçiyor tabii bu aralar hayal gücü oldukca zengin yani hergün bi hikaye mevcut bizde
evet gelelim pizzaya gerçekten pizzada hamur çok önemli pizza çok güzel görünüyo bu arada ben sadece bol mantarlı ve sucuklu seviyorum....eline sağlık

HülyArda dedi ki...

zelişcim teşekkür ederim. hala bir adet dişimiz var daha ikinci çıkmadı bir türlü. neyse umarım bir an önce rahatlar. o yaşlarda da sorunlar daha farklı değil mi allah kolaylık versin....her gün bir hikaye zor valla.