12:50

DİŞ, ATTAA VE HAYAT : )))



Sağdaki resim yeni, geçen hafta sonu park maceramızdan diğerleri ise 1 ay falan öncesinden. Bu ara yine zor günler geçiriyoruz oğlumla, yemek seçmeye başladı asla ama asla pütürlü şeyleri yemiyor hiç yapmadığı şeyleri yapmaya başladı. ben bu çocuğa 6 aylıkken sofra yemekleri yediriyordum hem de öyle severek yiyordu ki vermeyince kızıyordu. hemde hiç ezmiyordum ve çiğneyerek damakları ile yiyordu. bu yaşadığımız 1 yaş sendromumudur bilmiyorum ama ne olur bir bilen varsa söylesin. dün akşam mesela taze fasulye yapmıştım, kıymalı patatesli türlü gibi. tam Ardanın sevdiği tarzdan bir sebze yemeği idi. fakat yok önce ezmeden denedim belki yer diye. ağzına koyduğum gibi çıkarttı , sonra biraz ezdim ve öyle zar zor yedirdim. bu konuda bir tahminim var ama ne kadar doğru bilemiyorum. şimdi üst dişlerini çıkarıyor ya herhalde diyorum, pütürlü şeyleri çiğnemek zorunda kalınca alt dişeri yeni çıkmakta olan ve yeni yeni damağı yaran dişlerinin olduğu yere değiyor ve diş etleri acıyor. bu yüzden de çiğnemeyi reddediyor olabilir. zorlamıyorum zaten o acının nasıl bişey olduğunu tahmin edebiliyorum.
Bu ara bir de ATTA merakı başladı oğlumda. daha eve gider gitmez başlıyor HADİ HADİ , zaten hiç düşürmüyor ağzından bu kelimeyi. ATTA, HADİ bu ara her aklına geldiğinde yapışıyor bana eve de sokamıyorum akşam. çok acayip bir sokak çocuğu oldu. daha binanın içine girdiğimiz anda basıyor çığlığı.
Diş acısı ile ATTAAAAA merakı birleşince tahmin edersiniz neler olacağını. Akşamları tam bir savaş alanına dönüyor ev. Her taraf oyuncak , yenmeyen yemeklerin yerlere dökülmüş artıkları, zırt pırt kapıya gidip ağlamalar.......
En son bütün bunlar bittikten sonra saat 09: 00 yatma saatimiz ve o saatteki halimi bir görseniz gülersiniz valla. HELE EVİ GÖRSENİZ.... Neyse sonra topluyorum canııım : )))))

2 yorum:

AYSUN dedi ki...

Hülya evlerimiz hiç toplu olamıyor ki bebekler sayesinde... Her odadan bir oyuncak çıkıyor... Biz de akşamları sizin gibiyiz. Uyku saatimiz biraz geç o kadar...

HülyArda dedi ki...

evet aysun malesef derli toplu olmak nasıl olur unuttuk artık. ancak gece toplu duruyor biraz ev, sonra ertesi gün yine aynı. Arda en fazla saat 09:30 a kadar dayanabiliyor. uykuyu çok seviyor, bebekken de böyleydi yani çok küçükken. 3 saat uyur 1 saat uyanık kalırdı.