22:06

TARİFLERİ İLE BİRLİKTE : ) SONUNDA FIRSAT BULDUM



İşte geçen yazımda bahsettiğim demo çalışmasından yemekler arkadaşlar. İştahınız açılsın biraz. Fazla vaktim yok başka bişey yazamıyorum ama özellikle beğendiğiniz ve tarif istediğiniz bişey olursa hemen tarif yazarım. Şimdi biraz ev ile ilgilenmem lazım ......
Posted by Picasa
TARİFLERİ YAZABİLDİĞİM KADARI İLE YAZIYORUM ARKADAŞLAR.
Sırası ile gidiyorum en soldan sağa doğru.
İLK RESİMLER
ISPANAKLI PİLİÇ SARMA: bütün tavuk alınır ve kemiklerinden ayrılır. şekli bozulmadan. yani içine ıspanaklı iç malzeme koyulabilecek gibi açılır ya da aldığınız yerde de açtırabilirsiniz. sonra iç malzeme hazırlanır. ıspanak ve iç fıstıklar ve soğan kavrulur , baharat eklenir arzuya göre. sonra bu iç malzemesi tavuğun içine koyularak rosto yapar gibi sarılır. ve ilave yeri alta gelecek şekilde tepsiye koyulur fırınlanır ve sonra dilim dilim kesilerek üzerine istenilen şekilde sos yapılarak dökülür. biz beyaz sebzelerden oluşan bir sos yaptık.
SUSAMLI TAVUK: piliç göğüs etleri parmak kalınlığında ( biz daha kalın kestik ) kesilerek önce yumurta beyazı ve una sonra susama bulanarak kızartılır. ( ilk resimlerde 3. sırada çiğ hali, ikinci resimlerin ortasında da pişmiş hali var )
KAŞAR VE MANTARLI TAVUK: tavuk göğüs etleri ikiye bölünerek içine mantar ve kaşar koyularak kızgın yağda kızartılır. ( mantarlar önceden sotelenir ) ( ilk resimde çiğ hali var ikincisinde ise içinden kaşar akan ikiye bölünmüş olarak pişmiş hali var. )
Birinci resim de bir de ıspanak yemeği var. Zaten bunu herkes bilir yazmama gerek yok.
İKİNCİ RESİMLER
ROSTO KÖFTE: köfte yapımı zaten herkesin bildiği bişey. köfteyi yoğurup rulo haline getirip fırında pişiriyoruz ve sonra ince ince dilimleyip üzerine sos gezdirip servis yapıyoruz. istenir ise servis öncesi sos ile tekrar fırınlanabilir.
MANTAR SOSLU KÖFTE: İşte benim favori tarifim bu. köfteleri yuvarlak biçimde yaparak ister fırında ister tavada az yağda kızartıyoruz.
Sosunun yapımı : mantarları sotelik doğrayıp domates, ç.biber, salça ve baharatlar eşliğinde kavurup soteliyoruz. hafif su koyuyoruz ve en son bu hazırlamış olduğumuz sosu servis tabağına aldığımız köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
Soldan üçüncü resimde ise ıspanaklı piliç sarmanın sos ile servis edilmiş hali var
ETLİ TALAŞ BÖREĞİ:
İÇ MALZEMESİ: ince ince kuşbaşı dğranmış etleri soteliyoruz, sırasıyla soğan, biber en son domates ve baharatlarını ekliyoruz.
sonra milföy hamurlarının içine bohça şeklinde sarıyoruz. ve fırınlıyoruz. üstüne yumurta sürüyoruz fırınlamadan önce !
SEBZELİ KREP:
kreplerimizi yapıyoruz, içine sebze garnitürü ( istenilen her türlü sebze olabilir, sotelenmiş halde ) koyuyoruz ve onu da üstüne yumurta sürerek fırınlıyoruz.
ÇITIR TAVUKLAR: kuşbaşı tavukları galete ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
SUSAMLI TAVUK (PİŞMİŞ HALİ ) ÜSTTE TARİFTEN BAHSETMİŞTİM.
KÖFTE: Basit bildiğimiz köftenin kızartılarak süslenip püslenmiş hali.
YUKARIDA BAHSETTİĞİM KAŞARLI VE MANTARLI TAVUKLARIN İŞTE PİŞMİŞ HALİ. KÖFTEDEN SONRAKİ RESİM.
MEZGİT FİLETO: Galete unu ve yumurta ile kızartılmış tavuklar soğan halkaları ve roka eşliğinde servis edilebilir.
En son olarak da masamızdan görüntüler var. işte demo çalışmamız sonucunda yorgunluğun üstüne çok iyi giden yemekler ( bu arada şimdi diyetteyim. uzun zaman da o gün yediğim kadar fazla yemeyeceğim. )

4 yorum:

Tuğba dedi ki...

Hülyacım,
muhteşem resimler..fazla söze gerek yok,marifetli hanımsın:)
sevg ve selamlar..
hayırlı cumalar..

HülyArda dedi ki...

tuğbacım sağol canım,

ama yemekleri sadece ben yapmadım, bunu belirtmek isterim. cateringte çalışıyorum, aşçı başımız ile birlikte yaptık, geçen yazımda da belirtmiştim yanlış anlaşılmasın, süslemelere falan yardım ettim yeni kullanacağımız yemekler ile ilgili demo çalışması yapmıştık.

sevgiler...

AYSUN dedi ki...

Harika görüntüler. Rejim yaptığım bu günlerde iştahım kabardı:( Sen ara ara hepsinin tarifini yazarsan ne güzel olur...

HülyArda dedi ki...

AYSUNCUM İNŞALLAH ARA ARA FIRSAT BULDUKÇA YAZMAYA ÇALIŞIRIM.