13:47

KOLAY VE BESLEYİCİ BİR ÇORBA VE ÜZÜNTÜ : (


Merhaba

İlk önce daha önceden denediğim ve ara sıra Arda'ya yaptığım ve yoğurdu çok sevmesi ( anneciğine çekmiş ) dolayısıyla severek yediği çorbadan başlamak istedim. Üzüntü sonra ...

çok kolay ve besleyici bir çorba bence. klasik yoğurt çorbasının havuçlu versiyonu. her şeye sebze koyma merakım yüzünden icat edilmiş bir çorba. sadece yoğurt çorbası yemesindense biraz da havucun vitaminin almasını istedim.

ilk önce biraz su ile pirinci ve rendelenmiş havucu haşladım. ayrı bir kapta yoğurt 1 çay bardağı kadar, 1 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısını çırptım ve haşlanan pirinç ve havucun içine ekledim. kesilmemesi için haşlama suyundan azar azar karışımın içine katarak yapılması gerekiyor ve sonra tencereye dökülüyor. normal yoğurt çorbası yapanlar zaten bu püf noktasını bilir. bir de tuzunu piştikten sonra eklenmesi gerekiyor. sonra 5-10 dk pişiriliyor. nane ilave ettim ben isteyen edebilir.

şimdi gelelim üzücü olaya... dün akşam eve gittiğimde oğlum banyo yapmayı çok sevdiğinden, beni tutup tutup banyonun kapısına götürdü "gıcı gıcı, dıgı dıgı" diye diye. bu bıcı bıcı demek oluyor. dayanamadım yıkayıp yemeğini yedirip yatırırım dedim. çok mızmızlayınca havlusunu falan hazırlamaya fırsat bulamadan soktum küvetin içine nasıl olsa o küvetteyken havluyu hazırlarım demiştim. havlu da uzakta değil banyo kapısının arkasında. sonra hevesli hevesli oynaya oynaya banyosunu yaptı çıkarttım kucağımdayken havlu geldi aklıma. yürüyen çocuğu bıraktım paspasın üstüne kaymasın diye, havlu da benden bir metre uzakta ona uzanıp almamla fayansın üstüne yürüyüp ayağının kayması ve düşmesi bir oldu. çok korktum ama gerçekten nasıl oldu anlamadım, 1-2 saniyelik bişeydi. küçük meleğimin yere o şekilde düştüğünü görünce elim ayağım boşaldı resmen.

o ağladı ben ağladım, kendime çok kızdım, yürüyen çocuk bırakılır mı hiç paspas üstüne , banyo küvetine tekrar girmek için koştu doğal olarak küvete doğru. ah hülya ah, bu yaptığım bana büyük bir ders oldu ve artık daha tedbirli olacağım. herşeyi hazırlayıp ondan sonra banyoya sokacağım. ama işte banyoyu çok sevdiğinden çok heyecan yapıyor ve benim de elimi ayağıma dolaştırıyor.

daha büyük bişey olmadı Allah korudu. yoksa kendimi asla affetmezdim... : (

Posted by Picasa

2 yorum:

AycA dedi ki...

Geçmiş olsun Hülya.. aynı şeyi ben yaptım hemde elimin altından kaydı kafa üstü :(
çok korktum bende.. ne kadar dikkat edersen et işte oluyor ..
tekrar olmaması dileğimle.. b uarada yazmıyorsun diye pek bakmıyordum bir baktım bir sürü yazı gelmiş:) artık yürüyormuş da böcük ..:) öperiz Ardayı

HülyArda dedi ki...

Ayça sağol. gerçekten de sakınan göze çöp batarmış misali ne kadar dikkat edersen et oluyor böyle kazalar. bir de çok hareketli zamanları artık yerlerinde durmuyorlar kazaya davetiye çıkarıyorlar.
bir süredir yazmaya başladım, inşallah devamı gelir.
sevgiler...