22:08

Z.YAĞLI PATLICAN


Çalışan ve aynı zamanda da evi idare etmek zorunda olan kadınlar hep benim gibi pratik yemeklere yöneliyorlardır herhalde. Kısıtlı zamanda bu çok normaldir heralde. Bazen kendime göre pratik bişeyler yapıyorum , bazen de kulaktan dolma ve ya bir yer de gördüğüm şeyleri. Bu yemekte annemin z.yağlı patlıcanı, imam bayıldı da denilebilir. Annem sadece böyle yapabilirsin diye tavsiye etmişti. Ben de kızartılarak yapılan patlıcan yemekleri ağır geldiğinden bu tarz yapmayı daha çok tercih ediyorum. Tabi kızartmalı olanların da yeri ayrı arada yapmıyor değilim ama yapmamaya çalışıyorum. Çok hafif bir yemek deneyen asla pişman olmaz. Hem de herşey çiğden koyuluyor ve az su ile birlikte pişiyor.
Malzemeler:
- yarım kg'dan biraz fazla patlıcan 4-5 adet küçük.
- 2-3 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- sıvı yağ
- tuz
- biraz nane
- domates salçası 2 yemek kaşığı
Patlıcanlar alaca soyulur ve ortadan ikiye kesilir ve tekrar ikiye bölünür, yani bir patlıcan dörde bölünür.
tencerenin en altına yerleştirilir.
üstüne yarım halka piyazlık doğranmış soğanlar, biber ve domates eklenir.
en son salça sulandırılarak üstüne gezdirilir
üstüne biraz da sıvıyağ gezdirilir
tuzu ve nanesi atılır ve kapağı kapalı suyu kaynayana kadar yüksek sonra kısık ateşte pişirilir.
patlıcanlar yumuşayıp renkleri dönünce yemeğiniz hazır.
hem sağlıklı yağsız, hem de pratik.
PRATİK YEMEK ARAYANLARA TAVSİYE EDERİM.

AFİYET OLSUN!

2 yorum:

Tuğba dedi ki...

Şu an öyle acıktımk ki Hülyacım,şu patlıcanlı tabağa bir dilim ekmekle dalmak istiyorum:))
ellerine sağlık,nefis nefis...

HülyArda dedi ki...

tuğbacım,
bu akşam yine patlıcan yaptım, eşimin çok hoşuna gitmiş hafif diye, gel buyur beraber dalalım tabağa : )
sevgiler..