16:03

ARDA HASTA : (

Bir süredir blog ile ilgilenemiyorum daha doğrusu hiç birşey ile ilgilenemiyorum. Arda hasta malesef :) neden olduğunu ve nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde iki gün önce ateşlendi ve aşırı derecede kusmaya başladı. hemen eve gittim ve doktora götürdük. doktor bu ara ortalarda dolaşan bir salgın olduğunu ve belirtilerinin de kusma , ishal , yüksek ateş , karın ağrısı olduğunu söyledi. virüs kaynaklıymış. eğer kusmasını engelleyemez ve beslenmesini sağlayamaz isek serum takmak zorunda kalacaklarını ve, çocuklarda damar bulmanın çok zor olduğunu , zapdetmenin de zor olduğunu söyledi. ben tabiki çok korktum. boşu boşuna hırpalanmasını istemiyorum çünkü hiç bir zaman dayanamıyorum. hangi anne dayanabilir ki...

Doktorun önerileri :

- kesinlikle antibiyotiksiz iyileşmesi gerekiyormuş. artık hiç bir doktor zaten antibiyotik önermiyor. Arda hiç antibiyotik almadı zaten.
- kusması için bir ilaç verdi ama zaten ilk gün haricinde öyle şiddetli kusmadı ve ilacı da kullanmadım.
- ateşi çıktıkça ateş düşürücü verilecek dedi. 8 saatte bir verdim ve ateşini kontrol altına aldım.
- sık sık az yemek yiyecek özellikle bol sıvı alacak ( bu çok önemli ) kusmaması için çok az miktarlarda sık aralıklar ile beslenecek.
- eğer bu şekilde besleyemezsek ve kusması şiddetli olarak devam ederse mecbur serum takılacaktı ve bu olmadı şükür çok dikkatli davranarak atlattık galiba.

dün izinliydim ve evdeydim oğlumla ilgilendim. hasta olan insan genelde yorulur yatar benim bildiğim ama bizimki tam aksine hop orda hop burda dolaştı durdu, enerjisi bitmek bilmedi. tabi ilacın etkisi geçene kadar :) geçince yine ağlama krizleri yani.

bu gün yine işteyim. ama sık sık evi arıyorum iyiymiş bu gün biraz daha. aksi gibi 6 ve 7. dişlerimiz de çıkıyor ve bu yüzden de daha bir hırçınız yani.... tez zamanda iyi olur inşallah böcüğüm....

7 yorum:

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Kıyamam ben Arda'cığa, geçmişler olsun:((

Ciddi salgın var, özellikle bebekleri çok etkiliyor, Arda şükür ki hafif atlatmış..

Sımsıcak sevgiler, öpüyorum.....

nihal değer dedi ki...

Geçmiş olsun Ardacığa.Umarım tez zamanda iyileşir.
Bizim doktorumuz da uyardı bu salgın hakkında.
Adaşıyla birlikte öpüyoruz Ardacığı..Sevgilerr

HülyArda dedi ki...

teşekkürler rapunsel,
Arda gerçekten de hafif atlattı, 2 gün ateş ve huysuzluk sonucu şükür bu gün daha iyi.
bizden de sımsıcak sevgiler ve öpücükler...
nihal sağol,
iyileşti gibi ama bir an önce eski formuna kavuşması lazım süzüldü bitanem ya.
çok dikkat edin bu ara bence fazla temastan korusun herkes bebişini ben biraz fazla kalabalıklarda dolaştırdım, gerçi geleceği varsa buluyor ama yine de dikkat...
biz de sizi öpüyoruz...

Esin dedi ki...

geçmiş olsun...Blogunuzu yeni keşfettim,sürekli takip edicem artık.
inşallah ardacık kısa zaman da iyileşir...çok öpüyoruz sizi.

HülyArda dedi ki...

esin sağol,

iyileşti gibi, dün çok iyiydi inşallah tekrarlamaz da bir an önce toparlar kendini. ben de baktım senin bloguna daha önce de bakmıştım zaten. ben de takipteyim.

sevgiler...

enisim dedi ki...

Geçmiş olsun,Ben sizin sessiz takipçilerinizdenim. Hastalığı okuyunca yazmadan edemedim. Bizde atlattık bu hastalığı hemde biraz ağır 4 gün hastanede yattık hem antibiyotik hemde serum verildi öyle iyileşti şükür. İnsanın ömründen ömür gidiyor valla 4 gün 4 ay gibi geldi. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Siz allahtan hafif atlatmışsınız. Çok büyük geçmiş olsun tekrar.
Sevgilerle.
Neşe

HülyArda dedi ki...

merhaba neşe,

teşekkürler, Arda hafif atlattı, doktor serum falan deyince aklım başımdan gitmişti. dualarım kabul oldu o seviyeye gelmeden düzeldi. yine iştahsızlık ve huysuzluk var fakat o kadar da olsun. çok üzüldüm bebeklerin üzülmesine hiç dayanamıyorum 4 gün neler yaşadığını tahmin edebiliyorum. çok geçmiş olsun.
sevgiler...