21:37

KOLAY , ÇOK KOLAY YARIM SAATLİK BİR PASTA!

Resimdeki tarih yine yanlış, alıştınız zaten bana neyse artık söylemesem de olur tahmin edersiniz ama neyse ... Bendeniz yine makinenin tarihini ayarlamayı unutmuşum ya da üşenmişim hatırlamıyorum. Dün akşam yarım saatte bir pasta çıkartmam gerekiyordu ortaya ve ben de bu pastayı uydurdum. Bi baktım ki yarım saat sonra yenilmeye hazır bir pasta olmuş. Bütün halini dün akşam aceleden çekemedim fakat. Bu akşam ilk işim kalandan bir dilim fotoğraflamak oldu. Kurtarıcı bir pasta olarak aklınızın bir köşesinde bulunsun.

HAZIR KEK PASTASI
Malzemeler:
- 1 adet baton kakaolu kek ( eğer kremayı kakaolu yapacak iseniz beyaz kek de kullanabilirsiniz)
- yarım litre süt
- bir adet beyaz pasta kreması ve ya herhangi bir beyaz hazır tatlı ve ya beyaz bir krem şanti ( tercihe ve yaratıcılığa kalmış )
- üstünü süslemek için herhangi bir meyve ( ben çilek kullandım )
Yapılışı :
- baton keki ince ince dilimler halinde dilimleyin
- sonra bir sıra kek bir sıra krema şeklinde dizin
- en son katı üzerine de sürdükten sonra üstünü süsleyin. bu kadar basit ve pratik. yapımı 15 soğuması 15 dk. yemesi ise 5 dk he heh : ))))

7 yorum:

Tuğba dedi ki...

Canım ellerine sağlık,nefiss görünüyor.Hem de çok pratik.Süslemen de çok şık Hülyacım.
sevgiler..

Tuğba dedi ki...

Bu arada unutmadan resme ilk baktığımda tiramisuya benzettim,tarifi okuduktan sonra anladım ki en az onun kadar hafif bir tarif.

HülyArda dedi ki...

teşekkürler tuğbacım,
çok hafif bir tarif çokta pratik. bu malzemeler ile küçük bir pasta çıkıyor ortaya 2'ye katlanırsa malzemeler daha büyük bir pasta da yapılabilir.
sevgiler..

Tuğba dedi ki...

Hülyacım,
yok mu yeni bişeyler?
sevgiler..

HülyArda dedi ki...

tuğbacım dün akşam kısır ve ıspanaklı börek yaptım fakat resimlerini çekmeye fırsat olmadı, inşallah akşama bakalım...
sevgiler

Tuğba dedi ki...

Nerde kısır,nerde ıspanaklı börek?Sana güvenip aç kalacağız Hülyacım:))
Oğluşunla ilgilenmekten börekleri koymamışsın siteye:)
sevgiler..

HülyArda dedi ki...

Tuğbacım,
malesef ki çalıştığım için senin kadar hızlı olamıyorum. dün akşam eve gittiğimde zaten bir sürpriz ile karşılaştım. dolabı bir açtım baktım ki ne börekten eser kalmış ne de kısırdan. eşim alıp işyerine götürmüş hepsine ve bu da benim bu olaydan bir ders çıkarmama sebep oldu. neymiş demek ki bundan sonra yapılan her yemek anında fotoğraflanacak. keşke çalışmasam ve daha fazla yemek işleriyle ve oğlumla ilgilenebilsem çok özledim inan ki....