10:39

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ - 24


Keyifli Mutfak Tuğba'nın ev sahipliği yaptığı etkinlik benim katıldığım ilk etkinlik olacak, yoğun iş ortamı ve ev, çocuk v.s derken ancak fırsat bulup ekleyebiliyorum tarifi. Bir tarif ile değişik şekillerde farklı börekler yaptım. geçelim tarife.
KIYMALI VE PATATESLİ SARMA BÖREK

MALZEMELER:

- 1 kg yufka

- 3-4 orta boy patates

- 200 gr kıyma

- 1 adet kuru soğan

- yarım yemek kaşığı salça-

- biraz maydanoz

- 1 su bardağı süt

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- istenilen baharatlar ve tuz

- üstüne sürmek için bir yumurta

- çörekotu

HAZIRLANIŞI:

- Gül böreği şeklinde hazırladıklarım için yufka dörde bölünür içine süt ve yağlı karışımdan 1-2 kaşık eklenerek yufka üzerine yayılır. iç malzemesi koyularak rulo şeklinde sarılır ve yuvarlak olarak spiral şekilde sarılarak tepsiye dizilir.

- yine aynı işlem uygulanarak sigara böreği şeklinde sarılabilir.

- resimde görülen değişik şekillerde yapılabilir.

- resimde görünmeyen bir şekilde daha yaptım. bir yufka içine yağ ve süt karışımından yaydım ve iç malzemesini koyarak bütün olarak rulo yaptım. ortadan başlayarak birbiri ardına sardım ve tam bir tepsisini sarma börek şeklinde yaptım. yani bir seferde bir sürü şekillerde börekleriniz oluyor ve bu da sunum açısından oldukça iyi oluyor.

- en son üzerine yumurta sürüp çörekotunu serperek fırına veriyoruz.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 24. Ev sahibemiz olan http://www.keyiflimutfagim.com/ arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK )
Ayrıca 8 HAZİRANDA BULUŞMAMIZ VAR SENİDE ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ
Sevgilerimle SEVİL

HülyArda dedi ki...

sevilcim ben teşekkür ederim böyle bir etkinlikten beni haberdar ettiğiniz için. çok sevinirim sizlerle tanışmak çok güzel olur eminim. yer ve saat bilgileri blogunda vardır heralde oradan bakar gelmeye çalışırım inşallah bir aksilik çıkmazsa : ) malum bebişliyiz : )