08:20

BOMBA GİBİ DÖNDÜK BİZ......

Uzun bir ara vermişim yine. Gidişlerim biraz apar topar olduğundan veda bile edemeden gittim. İnternet bağlantımda olmadığından yazamadım tabi. Ama çok güzel günler geçirdim. İzine ayrıldım ve cennet gibi bir yere gittim. Herkesin hayatında bir kere gidip görmesi gereken bir yer, resim yok mu derseniz var hem de çok ama makinem evde kaldı akşam ekleyeceğim resimleri evde. ruhum oldukça fazla dinlendi ve bomba gibi ve enerjik olarak işe döndüm. Pazar günü döndüm ve pazartesi işe başladım fakat ancak işlerimi toparlayıp kendime gelebildim. Bu yüzden de ancak yazabiliyorum.
Mavinin ve yeşilin birleşimi olan Kapıdağ Yarımadasında, Ocaklar köyündeydik. Erdek'i bilinler vardır. Erdek'e 20 dk mesafede. Bir çok köy var Ocaklardan başka. Hepsini gezmeye vaktimiz olmadı ama Turan köy, Doğan köy ve İlhan köye biraz biraz uğradık. Hiç biri doğallığını kaybetmemiş. Son derece güzel ve dinlendirici yerler. İnsanları da çok sevecen ve çok iyiler. Bol bol mavi ve yeşilin tadını çıkarttık yani. Gidişimiz çok güzeldi. Arda uzun yolda nasıl gider ağlar mı üzülür mü derken uyuyarak yol gitti çok sevindik. Gece 3'te yola çıktık. Bir saat kadar bir şaşkınlık dönemi geçirdi ve uyanıktı fakat 4: 30 -5:00 gibi uyudu ve saat 9:00 da kalktı zaten gelmiştik yolumuz bitmişti. Kaldığımız yer de beklediğimden daha güzeldi. Tertemiz,eşyalı, mutfağında rendesi ve açaçağı dahil herşeyi bulunan süper bir müstakil bir evdi. İki katlı bahçeli bir evin üst katında sevimli bir amca ve teyze kendileri oturuyor, altını da yazları kiralıyorlar. Ama aldıkları para helal olsun, çocukla bile süper rahat edilebilecek bir ortam hazırlamışlar. Kendi evimde gibiydim, üstelik bende olmadığı gibi bir de kocaman bir bahçesi vardı. Bahçesinde domates,biber,salatalık,armut,elma ne ararsan vardı. En büyük idealim olan bir ev şeklinde biraz tatil yaptım işte. Akşamları sahilde bisiklet turu yaptım. Oğlumu gezdirdim. Güzel günlerin ardından tekrar İstanbul'un kalabalığına ve karmaşasına geri döndüm. Günün birinde oradan bir ev alıp temelli ipleri oraya atmak düşünceleri ile. Resimlerle birlikte daha uzun ayrıntı yazmaya çalışacağım. He bir de benim su delisi oğlum suyun kenarından bir an olsun ayrılmadı, ilk zaman denizden korkacağını düşünmüştüm fakat hiç umduğum gibi olmadı ve son derece korkusuzca suya atladı hem de dah gittiğimiz ilk gün. Bahçede çimlerle,otla,böcekle,kumla bütünleşti. Zaten en çok sevdiği şeyler bunlar evde bile kaşla göz arasında çiçeklerin topraklarını mıncıklıyorda oradan biliyorum. Bir yer de 1 cm toprak görmesin hemen deliğin içinde bile olsa parmaklar durur onu. Toprak kum çok seviyor neden bilmiyorum. Deniz kenarındaki kızları denize çağırdı bi de benim oğlum. Gülmekten öldürdü bizi,kendi giriyor bi de kızların ablaların yanına gidip abba del del deyip durdu.
Bir buçuk yaşa yaklaşırken Arda da son derece gözle görülür değişimler var. Hem fiziksel olarak hem de gelişimin de ilerleme oldukça gözle görülür biçimde. Yeni yeni kelimeler öğrendi mesela. Çay isteyince Ça, su isteyince füüüvp, yemek isteyince koşa koşa mama, bisiklete binmek isteyince hen ennnnnn yani kısacası artık her istediğini söyleyen bir birey oldu.
En önemli ve gözle görülür değişimlerden biri ise beni en memnun edeni artık kendi kendine evet kendi kendine dakikalarca oyun oynaması. Eline bir tane bile arabayı alıpta bu güne kadar doğru düzgün sürmüşlüğü olmayan oğlum dün akşam ben eve gelince sanki arabalarını ilk defa görmüş gibi hennnn dedi ve beni arabalarının yanına götürdü sonra başladı oynamaya. Halı altına arabayı sokup garaj yapmalar, taşta sürüp hen hen ses çıkartmalar, dört bacak havaya kalkıp elinde araba ile sürerek evde dolaşmalar( bunu resimleyeceğim) yani hayal gücüne ben bile inanamıyorum artık. Dün uzun zamandan sonra gittiğim yerde doğru düzgün oturabildim. Kendi kendine bir köşede oynadı ve ben de rahat rahat sohbet ettim ve çayımı yudumladım. Oyun çocuğu oldu artık benim oğlum ya. Bayıldım dün ona. Dün bir arabayı almış eline plastik pembe bir araba içine davulunun çıtası var küçük ince onu sokmuş almış ağzına füüvp yapıyo yine. Bilin bakalım ne yapıyo. Ya adam bardağa pipet koymuş ve içiyomuş füüüüvvvp diye. O hareketi yaparken de ağzı öyle bir şekle giriyor ki sormayın gitsin.
İşte böyle akşam resimlerle birlikte biraz daha yazarım. Biz çok iyiyiz ve çok mutluyuz.......

0 yorum: