14:29

ARDA KONUŞUYOR : )


Ardam, canım oğlum, annesinin neşesi, mutluluğu, pamuk yanaklısı, böcüğü, kara gözlüsü, herşeyi iste kısaca.... Bir süredir mırıl mırıl sonuna mı,mi,mu,mü soru eklerini koyarak anlamsız cümleler kuruyordu ama artık yavaş yavaş kelimeler ve kısa iki kelimelik cümleler dökülüyor o yumoş dudaklarından. Benim de içimin yağları eriyor tabi. Bu ara tam bir anne , baba delisi oldu. Her dakika ağzında anneee, babaaa günde en az 500 kere söylüyordur yani. Tabiki hoşumuza gidiyor bizimde.
Söylediklerinden aklımda kalanlar:
Anneee bak
Bak ( herşeyi her yeri bak diyerek gösteriyor bu ara bak bak bak evde bak bak diye dolaşıp duruyor bakana kadar da uğraşıyor )
Anne ver
Herşeyin başına anne ekliyor illaki.
Anne döndü ( dönen her şeyi döndü döndü diye gösteriyor. )
Acı
Sinek
Aradın mı?
Aldın mı?
Gördün mü? v.s çoğu soru olan şeyler söylüyor.
Anladım ki bu çocuk çok soru soracak dili tam çözülünce...
Aradın mı? dediğinde bilinçli söyledi ve çok şaşırdım babasını aradım telefonla köydeyken Arda öksürüyor şurup al eczaneden diye. Kapattım telefonu yüzüme baka baka aradın mııı? demez mi? Bir de cevabını hı hı ya da evet diyene kadar aynı şeyi tekrarlıyor. Çok komik ya. Bundan sonra herhalde artık yavaş yavaş söker konuşmayı diye umuyorum.
Üzüm
Tettali -şeftali
Kısaca benim söylediğim çoğu şeyi tekrar edebiliyor artık bazen de beni şaşırtacak derecede anlamlı şeyler söylüyor.
Bir keresinde de su tabancası ile oynuyorduk bana dan dan yapıyordu ben de anneyi öldürdün dedim, arkadan hemen Anne ödüdü dedi çok gülmüştük.
Daha neler göreceğiz bakalım...

4 yorum:

Elif dedi ki...

Bunlar ne zaman büyüdü de konuşur oldular şaka gibi değil mİ :) maşallah Ardacım sana...

HülyArda dedi ki...

valla şaka gibi elifcim,
karşımda durdukça şaşkınlıkla izliyorum zaten her geçen gün Arda yı... Çocuk büyüttüğümü daha yeni yeni anlıyorum. ne tuhaf bir duygu bu yaaa.... teşekkürler..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Demek büyüdü de konuşur oldu Arda Paşa:)) Akıl almıyor bu hallerini değil mi? Hele kendilerine göre uydura uydura konuşmaları yok mu, tam bitirim oluyorlar, nazarlardan sakınsın...

Sımsıcak sevgiler, öpüyorum Arda'mı.....

HülyArda dedi ki...

evet rapunselcim gerçekten akıl almıyor bu hallerini, uyduruk konuşmalarına zaten bayılıyorum, zamane çocukları derler ya aynen öyle yüzüme karşı bazen öyle bilmiş konuşıuyor ki şaşıyorum...
dün bi de oklavayla kelebek öldürdü duvarda güleyim mi ağlayayım mı bilemedim, ne yaptın oğlum diyorum he he he gülüyor oynadığını sanıyor aklınca işte...
sevgiler çok..