12:02

EMZİK BİZİ BIRAK LÜTFEN


Arda sadece uykuya geçerken emzik kullandı doğduğundan bu güne kadar... Uzun zamandır bıraktırmayı düşünüyordum ve hatta bir yaşından beri bir kaç denemem oldu fakat her seferinde üzülüp ağladığı için bıraktırmaktan vazgeçip verdim tekrar ( aynı gün içinde ). Biraz daha ertelemiştim ki oğlum aynen emmeyi de kendi isteğiyle bıraktığı gibi sinyal verdi bana. Unutkanlığım hat safhada bu günlerde , Ardayı yatağına yatırdım 2 gün önce üstünü örttüm ve her zaman olduğu gibi ışığı kapatıp odadan çıktım ve çıktıktan yarım saat sonra emziğini vermediğimi ve Arda nın uyuduğunu fark ettim, çok şaşırdım oysa daha önce de unutmuşluklarım vardı ama hep emziiiii diye arkamdan bağırıp hatırlatırdı oğluşum. Neyse o gün emziksiz uyudu ertesi gün öğle uykusunda annem de vermeden uyutmuş, biraz kısa uyumuş ama olsun alışır elbet dedik. Dün gece ise çok üzüldüm, çok üzdü beni o da üzüldü ama bir gün yapabildiysek bırakıp tekrar almamalıyız diye vermedim, yatırdım sanki elinden oyuncağı alınmış gibi nasıl içli anne diyor nasıl ağlıyor hiçkıra hıçkıra ağlıyor odadan çıkınca anlatamam, ben de ne yaptım önce biraz beşiğinde salladım ( oysaki hiç sallanmak istemez ) , sonra baktım yine içli içli ağlıyor dayanamadım aldım biraz da ayağımda salladım yine de uyumasını beklemedim baktım ki gözler gidiyor ama ısrarla açıyor hadi oğlum canım oğlum diyerek tekrar yatağına yatırdım ve nihayet uyudu. Umduğum kadar da zor olmadı 2. gün ama içli ağlaması çok üzdü beni. Sanki benim bir şeyimi almışlar gibi üzüldüm. Ne yapalım alışacak mecbur. Daha ne kadar emebilirdi ki askerde mi bırakacaktı... Eşime sorarsan bırak emsin diyor ( ha ha ha çok komik ) : ) =) Bakalım annem ne yaptı bu gün ve akşam ne yapacağız .......

6 yorum:

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Ben hala emziriyorum, özellikle geceleri çok emiyor.
Nasıl bıraktırıcam bakalım.
İkiye az kaldı.

HülyArda dedi ki...

Zor yasemin valla yaş büyüdükçe bırakmaları zor oluyor ben 10 aylıktı zorladım uğraştım emsin diye ama bıraktı kendi kendine, emzik işi ise çok zorladı beni bu gece bakalım yarın ne olacak üçüncü gün de bitti ama yoruldum, aklı erdiği için zor oluyor.

Elif dedi ki...

bizde de var bu emzik durumu, bakalım....

Esin dedi ki...

Ben bu emzik olayını hiç istemedim ,eşimin ve annemin ısrarlarına rağmen ömerde çok şükür ki almadı.Tamam beni rahatlatacaktı ama ben beni emmesini tercih ettim.
Tabii bundan çok bunaldığımda oldu ,emzik gibi kullanıldım zaman zaman .
Şimdi bu tercihimin doğru olduğunu düşünüyorum,bıraktırma derdi yok :)

HülyArda dedi ki...

elif zor valla hala pek alışmış değil bu duruma, ağlamadan saat dokuz dedi mi yatan çocuk şimdi sanki bambaşka bir çocuk oldu, zor uyuyor ama en fazla bir hafta sonra unutacak hep böyle gidecek değil ya... şimdi de öğle uykusuna yattı yatarken biraz mızladı ama odasında şu an beşiğinde ve uyumak üzere... psikolojinin çok iyi olduğu bir zamanı seç bence.

HülyArda dedi ki...

esincim valla ben deçok dirndim iki ay kadar fakat artık gündüzüm geceme karışınca ve her dakika ikiz gibi gezince mecbur verdik emzik benim oğlum tam bir emme manyağıydı küçükken yarım saatten fazla hatta bir saate kadar uzayan emme seanslarımız vardı gece ve süt bitmesine rağmen emmeye devam ediyordu dayanamadım hastalandım ve verdim bıraktırmak bence o günlerden daha kolay : )))