10:01

Bİ MİYYON , Bİ MİYYON....

Dün akşam iş çıkışı pazara gittik annem, Arda ve ben. Arabasını yanıma almadım zaten pek bişey almayacağım diyerek... Pazarın ortasında koşturdu durdu, bütün tezgahlardaki adamlara yaklaşarak an güzel ses tonuyla " amda, amda, amdasııııı " deyip durdu. Bunu söylerken de nedense en sonunda söylediği amcaya amcası diyor.. Banada bir ara annesi deyip duruyordu ya işte aynen öyle, gerçi şimdi "Annediiim " diyor ve ben mest tabiki. Bütün pazar alışverişi boyunca bizi gülmekten öldüren ise, pazarda bir milyon,bir milyon diye bağıran amcalarla birlikte "bi miyyon , bi miyyon " diye bağırması oldu, ama avazı çıktığı kadar. Onlar ne derse Arda da tekrar etti durdu,papağan benim oğlum bu ara.
İşyerindeyim , yapmam gereken bir sürü şey var ama sallayarak yapıyorum bu ara, evime daha çok vakit ayırmaya başladım bu günlerde. Uzun bir süredir aynı yemekler etrafında döndüğümü çevirip çevirip yaptığımı fark ettim ve yaprak sarma yaptım dün mesela. Beni yemek yapmanın dinlendirdiğini söylemişimdir daha önce ama bu ara atlıyordum bu detayı, evim yemek dolu olunca huzurumda artıyor benim.... Çamaşırım da yok birikmiş, bu ara daha bir huzurluyum sanki ama uzun sürmez biliyorum. EEEE heralde daha şimdiden uzun sürmez dersem beyin yönlendirir tabi... Kötümser kişiliğim ağır basıyor bazen işte. Oğlumla konuştum biraz önce ne yiyorsun diyorum telefonda " seeetin " diyor zeytin yiyormuş zeytin delisi ama ağzında geveleyip suyunu iyice sömürüp posasını geri çıkarıyor, neyse alacağını alıyordur diyorum bende. 21 aylık oldu bu ara da benim böcüğüm... 2 yaşa 3 ay kaldı...

5 yorum:

duygu dedi ki...

merhaba Hülya hnm,
benim kızımda bana "anne" den sonra "annesi" dmeye başlamıştı. ama bu aslında "annecim" demekti. şimdi ise bastıra bastıra "annecimmmm" diye söylüyor. ve tabi bende sizin gibi eriyorum. Derin'de pazarda kendini kaybedenlerden. ve hatta ben söylüyorum diye alışveriş yaptıktan sonra "hayyı işleeeyy" diyo tezgahtakilere :)
alem bu çocuklar...

HülyArda dedi ki...

Merhaba Duygu hanım,

"hayyı işleey" çok güzel ya, dillendikçe daha bir sevimli oluyor bu cüceler valla.... Bu ufaklıklar bizi nasıl mest edeceklerini çok iyi biliyorlar mesela bir yaramazlık yapsın ben kızdıysam hemen sarılıp annediiim diyor ve bende sinirden eser kalmıyor.
hem de çok alemler valla...

Nes london-ist dedi ki...

hulyacim
ogullarimizin zeytin yeme stilleri ,bizi kizdirinca anneye tavirlari ayni soyliyim:0
ha bir de kotumser olma sekerim,hayat onlar saglikliysa cennet cunku,sevgiler.

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Ben bu bi miyyoncudan Bİ MİYYON tane alışveriş yapabilirim.

HülyArda dedi ki...

neslicim,
doğru sağlıklı olmaları en önemlisi bu ara hep şükrediyorum zaten sevgiler bizden de : )

Yesemin,
İstediğin kadar alışveriş yapabilirsin .... : )