21:43

TATİL YAKLAŞIRKEN!


Bana göre çok uzun olan, ama çabuk geçecek olan bir tatil daha yaklaşıyor... Çok ihtiyacımız var,benimde anneminde tabiki Arda' nında.. Çok yorucu günler geçirdim fakat tatil iyi gelecektir yani öyle umuyorum.
Böcüğüm hergün biraz daha büyümüş geliyor gözüme, fakat aramızda kalsın bu günlerde düz duvara tırmanan,hoplayan zıplayan bir yumurcak oldu. Hızına yetişrmiyorum. 2 yaşına yaklaşırken biraz huy değiştirdi. Buna hazırlıklıydım zaten ama yine de zor oluyor. İtirazlar, ben yaparımlar falan biliyoruz az çok okuduklarımızdan... Yolda yürürken bile elimi tutmak istemiyor. Düz yol olsa bırakayım koşsun ama annemden inerken bayır aşağıya iniyoruz, kucağıma alsam taşıyamıyorum,almasam kendi koşmak istiyor aşağıya doğru elimi tutmadan ... Tahmin edin işte gerisini. Kaç gündür uykuya da direniyor ama bu gece şükür ki erken yattı. Bir geçiş dönemidir diyor ve fazla üstüne gitmiyorum. Gelsene, versene, alsana gibi kelimeler de eklendi kelime haznesine , her seferinde gelir misin, verir misin diye düzeltmeye çalıştığım halde ama herhalde bu da ben,ben,benlerin bir parçasıdır diye düşünüyorum.
Bu arada benim oğlum "y" harflerini söylememekte ısrar ediyor nedense. Yeni konuşmaya başladığındandır herhalde düzelir diyorum ama zaman gösterecek. Mesela söyledikleri nat,nap,napma,savus ( yavuz dayısı ) falan gibi. Bir de arabaya "abaya" diyor, hoşuma gidiyor böyle yarım yamalak konuşması ama düzeltiyorum ki, öyle yerleşmesin kafasında. Sabah ben evdeysem baba gitti anne geldi şeklinde ard arda uzun cümleler de kurmaya başladı. 2 yaşına kalmaz çözülecek herhalde dili tamamen.. Bakalım hayırlısı..
Bu arada herkesin kurban bayramı mübarek olsun,herkes huzurlu ve sevdikleriyle bayram geçirsin inşallah.....
Yarın ve cumartesi bayram öncesi olması sebebiyle çok yoğun olacağım hadi hayırlısı....
Posted by Picasa

4 yorum:

Sen Gelince dedi ki...

Her dönemin ayrı bir sorunu var sanırım. Sadece kolay glsin diyebiliyorum. Ben de çok yoruluyorum ama şikayet etmeyim di mi:) İleride beni nelerin beklediğini düşününce susmak daha akıllıca... Söylenemeyen harfler konusuna da takılmayın bence. O kadar çocuk vardı ki etrafımda belli harfleri söyleyemeyen. Şimdi hepsi takır takır konuşuyor. Hem çocuklara da yarım ağız çok yakışıyor:)

İyi bayramlar...

HülyArda dedi ki...

Evet sanalanne her dönemin ayrı güzelliği olduğu gibi, zorluğu da var... Şikayet etmek anneliğin bir parçası edebilirsin :) Her ay bir sonraki aylarda daha iyi olacağını bekleyerek geçiyor günler ama. Benim düşüncem çocuk yavaş yavaş kendini anlatmaya başlayıpta 1 yaşını geçtikten sonra her şey daha güzel oluyor. Daha farklı şeyler yaşamaya başlıyosun, 2 yaş sendromu da geçici bir durum zaten. Daha ılımlı ve doğru davranmak gerekiyor sadece inatlaşmamak...
Yarım yamaklak konuşması da hoşuma gidiyor zaten. Ama istediklerini bülbül gibi söylüyor. İşine gelmeyeni ağzında geveliyor.
İyi bayramlar...

AsYa dedi ki...

efe elimi tutmaz benim dışarda,kafasına göre gider:)yokuş aşağıda koşar,düşmüyor ben bırakıyorum:)düşerse de koşmaz daha aklı başına gelir diye bekliyorum:)

arda'da kocaman olmuş maşallah.hee birde konuşmalarını sevsinler..beyaz gibi mi olcak 'rr'leri sölüyomusa:))

HülyArda dedi ki...

valla Aslıcım bizim oradaki yokuşu görsen elini bırakmakta bu kadar rahat olmayabilirsin, öyle bir yokuş ki ben bile topuklu ayakkabı ile inerken hatta bazen düzle bile inerken kayabiliyorum :) Aklı başına gelir durumu daha düzgün yerler için geçerli yani burası akılı başa getirecek değil aklı baştan uçuracak cinsten bir gün resmini çekeyim bari : )