17:07

HAYAT AKIP GİDİYOR : )

Bu gün daha iyi anladım ki; ne para, ne pul hiç birşey sağlığımızı geri getirmeye yetmiyor. Türkiye çapında çok büyük bir firmanın bir kolunda çalışıyorum ve bu gün firma sahibini kaybettik. Uzun süredir bir takım rahatsızlıkları vardı bildiğimiz fakat ben hep iyileşir gözüyle bakıyordum. Çünkü yurt dışına falan da gitti tedavi için. Çok üzüldüm her ne kadar kendisi ile tanışma fırsatı bulamasam da çok çok üzüldüm. Çünkü onu tanımasam da iki seneyi geçkin bir süredir burada çalışıp ekmeğini yiyorum. Allah mekanını cennet etsin. Başta da söylediğim gibi bu para dedikleri illet sağlığı kurtarmaya yetmiyor. Hayatta gerektiğinden fazla hırslı olmamak lazım. Kendimizi kurtaracak kadar bir hırs yeter diye düşünüyorum.
Çok üzüldüm dediğim gibi işte başka bişey diyemiyorum.

Resim ekleyemiyorum bu gün. Sadece bir iki kelime ile içimi dökmek istedim. Üzüntümü paylaşmak istedim.
Bu arada Arda çok iyi bu günlerde, tam anlamıyla büyüdüğünü hissettiriyor artık. uykuları düzeldi. artık gece de sadece ve sedece bir kere kalkıyor mamasını içip tekrar uyuyor ve ben çok mutluyum. SÜPEEER!
Eski mutlu ve huzurlu günlerime geri döndüm. Hala tek dişle devam ediyoruz. ikileyemedik daha. Ne zaman çıkacak bilmiyorum. Galiba uzun süre tek dişle kalacak.
Kendi kendine oyun oynamayı öğrendi, top atmayı, bir şeyi istediği zaman işaret parmağı ile göstermeyi v.s bir çok yeni şey öğrendi. Her geçen gün daha da büyüdüğünü hissettiriyor...

Herkese sevgiler : )

16:39

10 AY BİTTİ : )


Onuncu ayımızı da bitirdik bir hafta kadar önce. Yeni gelişmeler var oğlumda artık biraz daha uzlu ve büyüdüğünü yavaş yavaş belli ediyor. Uykuları düzene girdi. Gece sadece bir kere uyanıp mamasını içiyor ve sabah kadar uykuya devam ediyor. Bir iki gündür yinr diş çıkartmaya çalışıyor herhalde o yüzden biraz ağlayarak uyanmalar oluyor ama yine de eskiye göree şükür diyorum.
Fazla uzun uzun yazmayacağım. kısmetse pazar günü eve bilgisayar alıyorum. o zaman daha fazla zamanım olacak. Şimdilik bu kadar yeter. En azından buradayım demek amacıyla bir iki kelime yazmak istedim. yine arayı bayağı açmışım çünkü....

20:09

PİZZAAAAAA!




Geçenlerde pizza yaptım, çok özlemişim değişik lezzetler denemeyi ve kendi yaptığımı yemeyi... Büyük zevk oldu benim için. Çok hoşuma gitti. Çok pizza yaptım ama pizzanın hamurunu tutturmak önemli olan. Lezzeti ancak bu şekilde yakalanabilyor. "Artık tamamdır, bunu kafana iyice yaz Hülya" diyebileceğim bir hamur tutturdum. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler

Hamuru için:
- Yarım paket yaş maya ( yani 20-25 gr kadar )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım kg kadar un ( hemurun kıvamına göre ayarladım tabi miktar biraz daha az ya da fazla olabilir )
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- İsteğe göre tuz
Üzeri için:
- Salam
- Sucuk
- Mantar
- Domates ve biber salçası birlikte ( 2 yemek kaşığı kadar )
- Kaşar
- Mantar
- Yeşil biber
- Domates ( toktu ben koymadım ama koyulabilr )
- İstenilen baharatlar
Önce mayayı ılık su ile erittim ve un,tuz,yoğurt bir kaba koyduktan sonra ortasını açıp mayayı da ekledim. Şekeri mayaya eklemiştim, unutmadan onu da söyleyeyim. Hamuru iyice yoğurdum. Yarım saat kadar beklettim. Mayalanma durumuna göre.
Yarım cm falan kalınlıkta olacak şekilde ince olarak tepsiye döşedim hamuru. Üstüne önce sulandırılmış salçayı sürdüm. Kaşar hariç diğer malzemeleri resimlerdeki gibi dizdim. Fırına verdim. Pişmeye yakın da rendelenmiş kaşarı ilave ettim, kaşarın erimesi için tekrar fırına verdim. Sıcak sıcak yedik. Pizza severlere tavsiye ederim. Küçük yumurcakları olanlara da ederim ama nasıl olur bilmem. Ben biraz zorlandım da : )

20:01

SONUNDA ÇIKTI : )))))


Çok mutluyum çünkü Ardanın ilk dişi kendini gösterdi, sorunlarımız biraz olsun hafifleyecek gibi görünüyor. Uzun zamandır hiç birşeye bu kadar sevinmemiştim. Çok çok çok güzel bir duygu bu uzun zamandır tatmadığım. Yani anne olmak lazım bu duyguyu tadabilmek için... Dün gece de uyku ve uykusuzluk arasında gidip geldik ama artık galiba bir daha ki dişe kadar birazcık düzene girecek.
Daha güzel ve anlamlı başka bir şey benim için ilk dişi ben gördüm daha doğrusu göstermiyor ama ben hissettim. Bir baktım parmağımla küçük bir dişçik.... Nasıl mutlu oldum anlatamam.... Darısı diğer anneciklerin başına...

19:00

HERŞEYDEN BİRAZ : )

Bayram geldi geçti, yeni yıl geldi, kar yağdı beklenen herşey oldu. Bense uzun bir süredir bloguma yazı yazmak bir kenara giremiyordum bile. Arkadaşlarımı takip etmeyi ihmal etmedim ama... Herkesten bir bir haberim var. Bayram yoğun geçti. Ziyaretlerle, gezmelerle.... Bol bol dolaştık. Hava soğuktu ama biz yine de dolaştık.
İşte bir bayram gezmesinden dönüşte arda'nın sarınmış bürünmüş halleri. Korkudan üşütmesin diye ağzını burnunu sarıyorum. Bayramda çok planlarım vardı ama akraba ziyaretlerinden fırsat bulupta gerçekleştiremedim, zaten hava da soğuktu, zaten çocukla da gezmek zor neyse bin tane bahane daha sayarım işte. İnsan arayınca bahane çooook di mi?

En büyük meraklarından biri kumanda ile oynamak yumurcağın. Alıyor kumandayı, oturuyor yere bir düğmesine basıyor, bir televizyona bakıyor. Sanki anlıyormuş gibi. Valla pes diyorum bazen yaptığı hareketlere.
Uzun ara verdim yine yazamıyorum, çünkü işyerinde internete sınır getirildi yine. Bir kaç sitenin haricinde her yer kapalı. Büyük bir firma olduğundan bazı şeylerin önüne ancak böyle geçebiliyorlar herhalde. Evde bilgisayarım yok almadım henüz. Evde durmuyorum, durduğum zamanlar da da oğlumla ilgileniyorum. Boş boş durmasındansa sonra alırım arda da büyüyünce diye erteledim hep. Ama artık almanın vakti geldi galiba. Düşünmeye başladım artık. Almaya niyetleniyorum yavaş yavaş.

Sevgili Asyacım, Aysuncum bayramlıkları ile bayram resimlerini görmek istiyoruz demiştiniz ya işte bunlar var. Dışarıda pek fazla resim çekmeye fırsat bulamıyorum ben daha doğrusu ne zaman dışarı çıksam ya da önemli bir anı yakalasam hep makineyi evde unuttuğum aklıma geliyor. Ama iş işten geçmiş oluyor.

Kusura bakmayın çok fazla zamanım olmadığı için düzenli yazamıyorum ve konudan konuya atlıyorum, ama bir bilgisayarım olduğu zaman daha düzenli olacak herşey.

Bu gün birde beni ziyaret eden ve takip eden arkadaşlarımdan bir ricam olacak. Ziyaret eden olmadığını düşünerek hevesim kaçıyor bloguma bakıyorum bakıyorum yorum görmeyince acaba takip eden arada da olsa ziyaret eden yok mu diye düşünüyorum. Küçücük te olsa bir kereye mahsus bir yorum bırakır mısınız? Her ziyeretinizde olmasa bile en azından bir girişinizde takipteyim derseniz çok mutlu olacağım ve daha bir şevkle yazacağım. Arkadaşlarım olduğunu bileceğim.

Bir de vaktim olmadığından resimlerin bazılarını çevirmeden ekledim. Kusura bakmayın. Çok vaktim olacak inşallah ileride.

BU ARADA OĞLUMUN HALA DİŞLERİ ÇIKMADI, AMA ARTIK SIRALIYOR KOLTUK KENARLARINDA HATTA DÜZ DUVARLARDA BİLE. EMEKLEMEKTEN DE VAZGEÇMEDİ TABİKİ. SON KONTROLÜNÜ DE 10 GÜN KADAR ÖNCE YAPTIRDIM. 10,500 GR VE 75 CM OLMUŞ BENİM BÖCÜĞÜM. BÜYÜDÜ ŞAKA MAKA DERKEN.

sevgiler :)