16:53

HADİ OKUYUN VE GÜLÜMSEYİN : )))))



*Domatesli Biberli Yumurta*Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz.Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhaldeocagin altini kapatiyoruz.
* Biberli Domatesli Yumurta*Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizdayapabilecegimiz bu enfes yemek tipki diğeri gibi pisiriliyor.
* Makarna*Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeyebasliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz.Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz. Yapisirsapismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencereninkapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz. (ozaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)Uzerine ketcap dokup yiyoruz.
Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayicafazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.
* Tuzlu Makarna*Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suyaatmadan once tuz koymayi akil ediyoruz …Oyle daha guzel oluyor.
* Pilav*Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusakve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tek tekpisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini birarada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurtkoyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisacayag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyuppisiriyorsunuz. Hem bunu suzmeye de gerek yok.
* Patates Kizartmasi*En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz vekizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamanindakapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tvde pembedizi varken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tenceredeyiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.*
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER*
* Hazir Pizza*Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindancikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken teksey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.
* Hazir Kofte*Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyupkofteleri icine diziyoruz. Kofteler tavayla ayni renk olmadan altinikapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim.
*ZOR YEMEKLER
Konserve Turlu*Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokupuzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basindabeklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuztadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel biseye benziyor.
Tavuk*Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisippismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemekpistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzdenpisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kiymali Bamya*Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiymakonulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden makarnapisirmeyi oneriyorum.
PUF NOKTALAR*
1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabakkirletmemis olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altinituttursaniz bile renginden anlasilmaz.
3- ) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin.Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerinesogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.
4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin.Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.
5-) Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ayyaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmisdemektir. Sakin yemeyin.
6- ) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca cigtuketin.
7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir. Ikiye ayiriportasindan kasikla yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.
8-) Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyidusunmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seylernasil olsa bir sure sonra unutulur.
9- ) Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusudolaba daha az yayilir.
10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin vealtini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi yirtilacaktir.Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger.Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle dahaguzel, bu size cok marjinal bir hava verir.
11-) Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis.Birden icimi bir heyecan kapladi.Ulan madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yillardir diyesinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve gelip kutusundancikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim biraz. Benacikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi.Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton plastikzimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini sanmiyorum. Neysefisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim ne yapacakdiye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek. Paramparca ettibirakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir arayikayip vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi dusunuyorum.Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen para tuzagi. Ilerdecikarsa mutfak androidi almayi dusunuyorum

12:50

DİŞ, ATTAA VE HAYAT : )))



Sağdaki resim yeni, geçen hafta sonu park maceramızdan diğerleri ise 1 ay falan öncesinden. Bu ara yine zor günler geçiriyoruz oğlumla, yemek seçmeye başladı asla ama asla pütürlü şeyleri yemiyor hiç yapmadığı şeyleri yapmaya başladı. ben bu çocuğa 6 aylıkken sofra yemekleri yediriyordum hem de öyle severek yiyordu ki vermeyince kızıyordu. hemde hiç ezmiyordum ve çiğneyerek damakları ile yiyordu. bu yaşadığımız 1 yaş sendromumudur bilmiyorum ama ne olur bir bilen varsa söylesin. dün akşam mesela taze fasulye yapmıştım, kıymalı patatesli türlü gibi. tam Ardanın sevdiği tarzdan bir sebze yemeği idi. fakat yok önce ezmeden denedim belki yer diye. ağzına koyduğum gibi çıkarttı , sonra biraz ezdim ve öyle zar zor yedirdim. bu konuda bir tahminim var ama ne kadar doğru bilemiyorum. şimdi üst dişlerini çıkarıyor ya herhalde diyorum, pütürlü şeyleri çiğnemek zorunda kalınca alt dişeri yeni çıkmakta olan ve yeni yeni damağı yaran dişlerinin olduğu yere değiyor ve diş etleri acıyor. bu yüzden de çiğnemeyi reddediyor olabilir. zorlamıyorum zaten o acının nasıl bişey olduğunu tahmin edebiliyorum.
Bu ara bir de ATTA merakı başladı oğlumda. daha eve gider gitmez başlıyor HADİ HADİ , zaten hiç düşürmüyor ağzından bu kelimeyi. ATTA, HADİ bu ara her aklına geldiğinde yapışıyor bana eve de sokamıyorum akşam. çok acayip bir sokak çocuğu oldu. daha binanın içine girdiğimiz anda basıyor çığlığı.
Diş acısı ile ATTAAAAA merakı birleşince tahmin edersiniz neler olacağını. Akşamları tam bir savaş alanına dönüyor ev. Her taraf oyuncak , yenmeyen yemeklerin yerlere dökülmüş artıkları, zırt pırt kapıya gidip ağlamalar.......
En son bütün bunlar bittikten sonra saat 09: 00 yatma saatimiz ve o saatteki halimi bir görseniz gülersiniz valla. HELE EVİ GÖRSENİZ.... Neyse sonra topluyorum canııım : )))))

22:06

TARİFLERİ İLE BİRLİKTE : ) SONUNDA FIRSAT BULDUM



İşte geçen yazımda bahsettiğim demo çalışmasından yemekler arkadaşlar. İştahınız açılsın biraz. Fazla vaktim yok başka bişey yazamıyorum ama özellikle beğendiğiniz ve tarif istediğiniz bişey olursa hemen tarif yazarım. Şimdi biraz ev ile ilgilenmem lazım ......
Posted by Picasa
TARİFLERİ YAZABİLDİĞİM KADARI İLE YAZIYORUM ARKADAŞLAR.
Sırası ile gidiyorum en soldan sağa doğru.
İLK RESİMLER
ISPANAKLI PİLİÇ SARMA: bütün tavuk alınır ve kemiklerinden ayrılır. şekli bozulmadan. yani içine ıspanaklı iç malzeme koyulabilecek gibi açılır ya da aldığınız yerde de açtırabilirsiniz. sonra iç malzeme hazırlanır. ıspanak ve iç fıstıklar ve soğan kavrulur , baharat eklenir arzuya göre. sonra bu iç malzemesi tavuğun içine koyularak rosto yapar gibi sarılır. ve ilave yeri alta gelecek şekilde tepsiye koyulur fırınlanır ve sonra dilim dilim kesilerek üzerine istenilen şekilde sos yapılarak dökülür. biz beyaz sebzelerden oluşan bir sos yaptık.
SUSAMLI TAVUK: piliç göğüs etleri parmak kalınlığında ( biz daha kalın kestik ) kesilerek önce yumurta beyazı ve una sonra susama bulanarak kızartılır. ( ilk resimlerde 3. sırada çiğ hali, ikinci resimlerin ortasında da pişmiş hali var )
KAŞAR VE MANTARLI TAVUK: tavuk göğüs etleri ikiye bölünerek içine mantar ve kaşar koyularak kızgın yağda kızartılır. ( mantarlar önceden sotelenir ) ( ilk resimde çiğ hali var ikincisinde ise içinden kaşar akan ikiye bölünmüş olarak pişmiş hali var. )
Birinci resim de bir de ıspanak yemeği var. Zaten bunu herkes bilir yazmama gerek yok.
İKİNCİ RESİMLER
ROSTO KÖFTE: köfte yapımı zaten herkesin bildiği bişey. köfteyi yoğurup rulo haline getirip fırında pişiriyoruz ve sonra ince ince dilimleyip üzerine sos gezdirip servis yapıyoruz. istenir ise servis öncesi sos ile tekrar fırınlanabilir.
MANTAR SOSLU KÖFTE: İşte benim favori tarifim bu. köfteleri yuvarlak biçimde yaparak ister fırında ister tavada az yağda kızartıyoruz.
Sosunun yapımı : mantarları sotelik doğrayıp domates, ç.biber, salça ve baharatlar eşliğinde kavurup soteliyoruz. hafif su koyuyoruz ve en son bu hazırlamış olduğumuz sosu servis tabağına aldığımız köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
Soldan üçüncü resimde ise ıspanaklı piliç sarmanın sos ile servis edilmiş hali var
ETLİ TALAŞ BÖREĞİ:
İÇ MALZEMESİ: ince ince kuşbaşı dğranmış etleri soteliyoruz, sırasıyla soğan, biber en son domates ve baharatlarını ekliyoruz.
sonra milföy hamurlarının içine bohça şeklinde sarıyoruz. ve fırınlıyoruz. üstüne yumurta sürüyoruz fırınlamadan önce !
SEBZELİ KREP:
kreplerimizi yapıyoruz, içine sebze garnitürü ( istenilen her türlü sebze olabilir, sotelenmiş halde ) koyuyoruz ve onu da üstüne yumurta sürerek fırınlıyoruz.
ÇITIR TAVUKLAR: kuşbaşı tavukları galete ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
SUSAMLI TAVUK (PİŞMİŞ HALİ ) ÜSTTE TARİFTEN BAHSETMİŞTİM.
KÖFTE: Basit bildiğimiz köftenin kızartılarak süslenip püslenmiş hali.
YUKARIDA BAHSETTİĞİM KAŞARLI VE MANTARLI TAVUKLARIN İŞTE PİŞMİŞ HALİ. KÖFTEDEN SONRAKİ RESİM.
MEZGİT FİLETO: Galete unu ve yumurta ile kızartılmış tavuklar soğan halkaları ve roka eşliğinde servis edilebilir.
En son olarak da masamızdan görüntüler var. işte demo çalışmamız sonucunda yorgunluğun üstüne çok iyi giden yemekler ( bu arada şimdi diyetteyim. uzun zaman da o gün yediğim kadar fazla yemeyeceğim. )

12:30

HAFTA SONU VE ARDA MACERALARI


Yoğun bir hafta sonu geçirdim. Hafta ortasına gelmemize rağmen ancak yazabiliyorum. Hafta sonu yemek denemeleri yaptık. Catering' de olmam nedeni ile yeni ve kullanabileceğimiz yemekleri denedik. Fakat yukarıdaki resimler ona ait değil. Fotoğraf makinesini eşim işyerinde unutmuş bir türlü bilgisayarıma yükleyemedim. Kaç gündür yazmak istiyorum ama resim yok ben de dedim üste şöyle geçen yaz gerçekleştirdiğimiz tekne organizasyonun resimlerini koyayım. Daha sonra hafta sonu yaptıklarımızı da eklerim. Süper yemek denemeleri yaptık hafta sonu , süper bir aşçı başımız var ve sofrayı öyle bir donattı ki ağzımız tüm ekip olarak açık kaldı.
Anlattığım gibi keyifli bir hafta sonu geçirdim. Oğlumu da bol bol parklara bahçeler götürdüm, kumlarda , çimlerde yuvarlanıp durdu. Harika bir hafta sonuydu. Özlemiştim gezmeyi dolaşmayı. Arda da çok özlemiş olacak ki ; çok mutlu bir şekilde yuvarlanıp durdu. Tamam gezmek çok güzel de bu aralar yemek yemez oldu, beni de annemi de çok üzüyor. Dişleri hala çıkmadı , damakları çok kabarmış belki de hatta kesinlikle ondan yapıyor ama ben eski oğlumu özledim. Tabağın dibini getiren mama mama diye ortalıklarda dolaşan. Bir yaşını doldurduktan sonra yemek konusunda bir tuhaf oldu. Bir bilen varsa söylesin. Bu çocuklara 1 yaşından sonra ne oluyor ki... Kendi özgür iradeleri ile mi hareket etmek istiyorlar. Resmen 3 kaşık yiyor sonra yemek midesine iner inmez doyduğunu sanıyor ve ağzını kitliyor bir daha açmamacasına ..... İnşallah bir süre sonra yine eski haline döner böcüğüm.
En çok sevdiği şeylerden biri bu sıralar "goooo yapmak" yani top oynamak. Bir de çok geveze olacak herhalde benim oğlum. Her derdini anlatmak istediğinde işaret etmek falan bir kenara dursun, konuşmaya çalışıyor resmen ve belki de kendince konuştuğunu sanıyor. Bazı kelimeleri net , bazılarını yarım yamalak söylüyor, ve ilginç olanı da her seferinde ne istediğini çok kolay bir şekilde anlatabiliyor. Çok komik günler geçiriyorum bu günlerde oğlumla...
Posted by Picasa

13:47

KOLAY VE BESLEYİCİ BİR ÇORBA VE ÜZÜNTÜ : (


Merhaba

İlk önce daha önceden denediğim ve ara sıra Arda'ya yaptığım ve yoğurdu çok sevmesi ( anneciğine çekmiş ) dolayısıyla severek yediği çorbadan başlamak istedim. Üzüntü sonra ...

çok kolay ve besleyici bir çorba bence. klasik yoğurt çorbasının havuçlu versiyonu. her şeye sebze koyma merakım yüzünden icat edilmiş bir çorba. sadece yoğurt çorbası yemesindense biraz da havucun vitaminin almasını istedim.

ilk önce biraz su ile pirinci ve rendelenmiş havucu haşladım. ayrı bir kapta yoğurt 1 çay bardağı kadar, 1 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısını çırptım ve haşlanan pirinç ve havucun içine ekledim. kesilmemesi için haşlama suyundan azar azar karışımın içine katarak yapılması gerekiyor ve sonra tencereye dökülüyor. normal yoğurt çorbası yapanlar zaten bu püf noktasını bilir. bir de tuzunu piştikten sonra eklenmesi gerekiyor. sonra 5-10 dk pişiriliyor. nane ilave ettim ben isteyen edebilir.

şimdi gelelim üzücü olaya... dün akşam eve gittiğimde oğlum banyo yapmayı çok sevdiğinden, beni tutup tutup banyonun kapısına götürdü "gıcı gıcı, dıgı dıgı" diye diye. bu bıcı bıcı demek oluyor. dayanamadım yıkayıp yemeğini yedirip yatırırım dedim. çok mızmızlayınca havlusunu falan hazırlamaya fırsat bulamadan soktum küvetin içine nasıl olsa o küvetteyken havluyu hazırlarım demiştim. havlu da uzakta değil banyo kapısının arkasında. sonra hevesli hevesli oynaya oynaya banyosunu yaptı çıkarttım kucağımdayken havlu geldi aklıma. yürüyen çocuğu bıraktım paspasın üstüne kaymasın diye, havlu da benden bir metre uzakta ona uzanıp almamla fayansın üstüne yürüyüp ayağının kayması ve düşmesi bir oldu. çok korktum ama gerçekten nasıl oldu anlamadım, 1-2 saniyelik bişeydi. küçük meleğimin yere o şekilde düştüğünü görünce elim ayağım boşaldı resmen.

o ağladı ben ağladım, kendime çok kızdım, yürüyen çocuk bırakılır mı hiç paspas üstüne , banyo küvetine tekrar girmek için koştu doğal olarak küvete doğru. ah hülya ah, bu yaptığım bana büyük bir ders oldu ve artık daha tedbirli olacağım. herşeyi hazırlayıp ondan sonra banyoya sokacağım. ama işte banyoyu çok sevdiğinden çok heyecan yapıyor ve benim de elimi ayağıma dolaştırıyor.

daha büyük bişey olmadı Allah korudu. yoksa kendimi asla affetmezdim... : (

Posted by Picasa

12:14

BİRAZ HAYATA SİTEM : (

Köreldiğimi hissediyorum bu ara. sanki hiç bişey yapmıyormuş ve evden işe işten eve gidiyormuşum gibi hissediyorum. hayır hissetmiyorum çünkü bu böyle. oysa hayatta yapmak isteyipte ertelediğim o kadar çok şey var ki. bir türlü sil baştan yapamıyorum bu kararı veremiyorum , işten çıkıp eve gidip yapmam gerekenlere artık başlamak istiyorum. yaratıcı yönümü kullanmak istiyorum artık. dayanamıyorum böylesine üretmeden yaşamaya. benim için çok önemli olana yemek yapmaya bile yarım ya da bir saat vakit ayırabiliyorum. o şekilde sindirilmeden yapılmış bir yemek ne kadar güzel olursa olsun bana haz vermiyor .

olmuyor ya hep bir tarafım eksik. dayanılmaz olmaya başladı hayat bu şekilde ben böyle körelmek istemiyorum. bütün çalışanlar mı böyle arkadaşlar lütfen biri bana bir fikir versin. tamam iş hayatım çok verimli, çok mutluyum işimde fakat bunun bir de ev hayatı kısmı var ve ben o hayatımda da üretken olmak ve evimi daha sindirerek çekip çevirmek istiyorum . neden ikisi bir arada yürümüyor ki. neden illaki hep biri eksik olmak zorunda. ya da neden tam yapmak için bu kadar yorulmak zorundayım. evde tamam herşey yolunda gitsin diye herşeyi yapıyorum yemek, temizlik, ütü v.s ama tadını çıkaramıyorum ki bunları yaptıktan sonra zaten gece oluyor ve yatıyorum. ne anlamı var o zaman . neden yapıyorum. ben keyfini süremeyeceksem ev boş bekleyecek ise o evin benim olmasının ne anlamı var. temiz olmasının ne anlamı var.

çok yoruldum ben karar verememekten, ikilemler arasında kalmaktan , kendime sorular sormaktan yoruldum. canım isteyince gideceğim, canım istediği saatte çıkacağım bir işim olamazmıydı benim de. olmasını mı beceremiyorum yoksa . var mı böyle bildiğiniz bir iş ?

dertleşecek bir arkadaşa bile vakit ayıramıyorum çoğu zaman ve boşluktayım. bir ara ne güzel oyun gruplarında Ayça , Şebnem, Neslihan, Tülay ve sevimli yumurcakları ile buluşma imkanım vardı ve en azından biraz daha mutlu oluyordum. ama ne yazık ki süt izinim de bitti ve hafta içi hiç bir yere gidemez oldum. Allah'ım bana yardım etsin ve artık bir karar vereyim nolur. yoksa sağlığımı da kaybedeceğim galiba çooook sıkıldım.

16:49

HAFTA SONU

Hafta sonu oğlum ve eşimle keyif yaptık bütün gün. oğlum usluydu fakat biraz hırçınlık var bu ara üzerinde... hala üst dişlerini çıkaramamış olmasından kaynaklanan bişey olabilir sanırım. en ufak bişeyde hemen kendini yerlere atıveriyor. huyu değişti birden bire ve bu da beni üzüyor amam diştemdir diyip bekliyorum bakalım ne olacak. bi çıksalardı rahatlayacaktık bizde.bu arada cumartesi günü parka götürdüm Ardayı bütün bir hafta sıkılmıştır diye. biraz yürüdü sonra oturdu kumlara nasıl oynadı kumlarla şaşırdım resmen. kaldıramadım bir türlü nasıl olsa eve gidince banyo yaptırırım diye ellemedim. bol bol oynadı. üstünü de batırdı tabiki. pazar günü tekrar çıkarız diye düşünmüştüm ama baktık ki hava kötü oturduk evde vazgeçtik. bu hafta dinlendim ama uzun aradan sonra. güzel bir hafta sonuydu. bu günün de iş kısmını atlattım sayılır eve gitmek istiyorum artııııık...



bu arada bu battaniye yi de eklemek istedim. belki fikir almak isteyen olabilir. arda doğmadan önce yapmıştım. işlemelerini ve süslemelerini annem yaptı.

22:49

YOĞUNLUK ARASINDA : )


Çok fazla bu tarz şeyler yapamasam da ( çok yapmak istediğim halde ) yoğunluk arasında fırsat buldum ve geçen gece yapmaya karar verdim. Malum Arda yürümeye başladı ve bir ev ayakkabısı lazımdı. Vardı ayakkabıları ama ben oyun oynarken rahat etsin istiyorum ve rahat , yumuşak bişey olsun istedim ve bunları yaptım. Çok basit , sadece resmini görmüştüm bir yerde. Evde de polar kumaş vardı ve iki kat olarak yaptım. Dikiş makinem olmadığı için de elde diktim. Bu arada en kısa sürede kendime bir dikiş makinesi almak istiyorum. SEVGİLER : )

BU ARADA ALTLARINA DA KAYMAMASI İÇİN KAYMAYAN BİR PARÇA EKLEDİM. KAYGAN ZEMİNLERDE RAHAT RAHAT KOŞABİLMESİ İÇİN. BU İLK DENEMEMDİ. EN KISA SÜREDE DAHA DÜZGÜN BİR TANE DAHA YAPACAĞIM.

Posted by Picasa

22:01

BİZDEN HABERLER



Bu ara yine biraz fazla bunaldım işlerden. İşyeri boğuyor beni ve bir an önce kaçıp evime oğluma gelmek istiyorum. Bu günlerde zaten çok sevimli geliyor gözüme. İyice geliştirdi yürüme işini koşuyor artık evin içinde. Bu ara çok canı sıkılıyor evde, mesela süt bitmiş bu akşam bakkala gittik beraber almaya kapının ağzına geldik bıraktı elimi geri gitmeye çalışıyor gitti kapının ağzına kadar çocukları çağırıyor gel gel diye. Zor soktum eve kandırdım en sonunda öyle soktum. Tam havalar ısınmıştı yine bozdu ne yazık ki. Ne planlarım vardı işten çıkınca oğlumu alıp parka götürecektim akşamları.
Çok hevesli zaten gezmeye. Hadi gidelim deyip duruyor. Konuşmaları bitiriyor beni bambaşka bişey bu ya. Alıp içime taa içime sokmak geliyor. Ne başka bişeymiş bu evlat dedileri. Çocuk büyütmek ne kadar zorsa bir o kadar da güzel hatta harika bir şey. Allah olmayan herkese versin.
Hala saat 09:00 da uyuma kuralını bozmadık inşallah böyle devam eder hep. Bu ara pek yazı yazmaya vakit bulamıyorum. En azından biraz kısa da olsa bişeyler yazmak istedim. Biraz saçmalamış da olabilirim, kusura bakmayın, işlerim var saymakla bitmez kalkmak zorundayım. b aaaaaaaay!