*Domatesli Biberli Yumurta*Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz.Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhaldeocagin altini kapatiyoruz.
* Biberli Domatesli Yumurta*Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizdayapabilecegimiz bu enfes yemek tipki diğeri gibi pisiriliyor.
* Makarna*Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeyebasliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz.Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz. Yapisirsapismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencereninkapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz. (ozaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)Uzerine ketcap dokup yiyoruz.
Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayicafazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.
* Tuzlu Makarna*Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suyaatmadan once tuz koymayi akil ediyoruz …Oyle daha guzel oluyor.
* Pilav*Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusakve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tek tekpisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini birarada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurtkoyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisacayag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyuppisiriyorsunuz. Hem bunu suzmeye de gerek yok.
* Patates Kizartmasi*En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz vekizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamanindakapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tvde pembedizi varken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tenceredeyiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.*
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER*
* Hazir Pizza*Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindancikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken teksey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.
* Hazir Kofte*Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyupkofteleri icine diziyoruz. Kofteler tavayla ayni renk olmadan altinikapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim.
*ZOR YEMEKLER
Konserve Turlu*Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokupuzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basindabeklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuztadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel biseye benziyor.
Tavuk*Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisippismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemekpistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzdenpisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kiymali Bamya*Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiymakonulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden makarnapisirmeyi oneriyorum.
PUF NOKTALAR*
1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabakkirletmemis olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altinituttursaniz bile renginden anlasilmaz.
3- ) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin.Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerinesogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.
4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin.Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.
5-) Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ayyaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmisdemektir. Sakin yemeyin.
6- ) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca cigtuketin.
7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir. Ikiye ayiriportasindan kasikla yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.
8-) Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyidusunmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seylernasil olsa bir sure sonra unutulur.
9- ) Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusudolaba daha az yayilir.
10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin vealtini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi yirtilacaktir.Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger.Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle dahaguzel, bu size cok marjinal bir hava verir.
11-) Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis.Birden icimi bir heyecan kapladi.Ulan madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yillardir diyesinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve gelip kutusundancikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim biraz. Benacikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi.Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton plastikzimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini sanmiyorum. Neysefisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim ne yapacakdiye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek. Paramparca ettibirakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir arayikayip vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi dusunuyorum.Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen para tuzagi. Ilerdecikarsa mutfak androidi almayi dusunuyorum
* Biberli Domatesli Yumurta*Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizdayapabilecegimiz bu enfes yemek tipki diğeri gibi pisiriliyor.
* Makarna*Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeyebasliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz.Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz. Yapisirsapismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencereninkapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz. (ozaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)Uzerine ketcap dokup yiyoruz.
Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayicafazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.
* Tuzlu Makarna*Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suyaatmadan once tuz koymayi akil ediyoruz …Oyle daha guzel oluyor.
* Pilav*Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusakve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tek tekpisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini birarada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurtkoyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisacayag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyuppisiriyorsunuz. Hem bunu suzmeye de gerek yok.
* Patates Kizartmasi*En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz vekizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamanindakapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tvde pembedizi varken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tenceredeyiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.*
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER*
* Hazir Pizza*Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindancikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken teksey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.
* Hazir Kofte*Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyupkofteleri icine diziyoruz. Kofteler tavayla ayni renk olmadan altinikapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim.
*ZOR YEMEKLER
Konserve Turlu*Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokupuzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basindabeklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuztadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel biseye benziyor.
Tavuk*Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisippismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemekpistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzdenpisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kiymali Bamya*Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiymakonulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden makarnapisirmeyi oneriyorum.
PUF NOKTALAR*
1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabakkirletmemis olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altinituttursaniz bile renginden anlasilmaz.
3- ) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin.Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerinesogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.
4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin.Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.
5-) Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ayyaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmisdemektir. Sakin yemeyin.
6- ) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca cigtuketin.
7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir. Ikiye ayiriportasindan kasikla yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.
8-) Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyidusunmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seylernasil olsa bir sure sonra unutulur.
9- ) Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusudolaba daha az yayilir.
10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin vealtini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi yirtilacaktir.Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger.Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle dahaguzel, bu size cok marjinal bir hava verir.
11-) Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis.Birden icimi bir heyecan kapladi.Ulan madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yillardir diyesinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve gelip kutusundancikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim biraz. Benacikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi.Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton plastikzimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini sanmiyorum. Neysefisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim ne yapacakdiye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek. Paramparca ettibirakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir arayikayip vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi dusunuyorum.Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen para tuzagi. Ilerdecikarsa mutfak androidi almayi dusunuyorum
0 yorum:
Yorum Gönder